Pacient mashkull, 2500 rrushfete, procedura FUE

Pacient mashkull, 2500 rrushfete, procedura FUE

Në vitin 2019, pata një rast relativisht të lehtë. Një rast i lehtë që tregon se si një transplant i vogël flokësh mund të ndryshojë të gjithë pamjen e një personi. Kjo, e kombinuar me rritjen e besimit të marrë nga transplanti i flokëve, dhe flokët më të gjatë e bënë pacientin tim shumë më të lumtur për veten.

Pacienti mori kontakt me ne në Institutin e
Transplantimit të Flokëve Tsilosani
në vitin 2019. Ai po kërkonte një prekje. Flokët e tij kishin filluar të binin me shpejtësi dhe ai ndihej shumë i vetëdishëm për të pasur prerjet e flokëve që kishte më parë. Në moshën 32-vjeçare, çështja e tij dukej mjaft e mirë. Gjatë
konsultimit tonë të lirë
, diskutuam disa opsione. Në fund, vendosëm se mënyra më e mirë për të shkuar do të ishte transplantimi
i flokëve FUE
prej 2500 rrushfetesh.

Pacienti ishte i ngazëllyer kur dëgjoi se operacioni i transplantit të flokëve do të ishte më i vogël se ç’ishte parashikuar dhe nuk do të përfshinte ndonjë prerje të madhe. Ne planifikuam që operacioni të bëhej brenda muajit. Kjo i dha kohë pacientit të rregullonte kohën e pushimit për ditën e operacionit.

FUE 2500 procedurë transplantimi i flokëve të rrushfetit

Operacionet FUE zakonisht kërkojnë shumë më shumë kohë për t’u përfunduar se operacionet
e transplantit të flokëve FUT
. Përgatitja e rrushfeteve, trajtimit dhe transplantimit individual kërkon një kohë të gjatë. Në këtë rast, operacioni zgjati 6 orë. Ora e parë e kësaj u shpenzua për të projektuar pamjen përfundimtare. Pasi u arritën rezultatet e dëshiruara, filluam.

E gjithë kjo u bë në një seancë të vetme. Ndërsa 6 orë mund të duken pak të lodhshme, është mjaft e shkurtër për një operacion fue. Shumë operacione mund të marrin disa seanca gjatë disa ditëve. Kjo mori vetëm një, duke e bërë më të lehtë për pacientin. Ai ishte gjithashtu në gjendje të merrte pjesë në procedurë duke bashkëvepruar me kirurgun dhe ndihmësit. Reagimi gjithashtu lejoi që rezultati përfundimtar të ishte më i përshtatshëm për pacientin.

Zona e dhuruesit për procedurën ishte pjesa e prapme e kokës. Vendet e fundit të kokës ishin vija e flokëve, pjesa e përparme e kokës, skalpi, mesi i skalpit dhe kurora. Në fund, 110 cm katrore u implantuan me rrushfete të reja. Me transplantimin e 2500 rrushfeteve, me 2,4 qime për rrushfet, dendësia në zonën problematike u rrit në mënyrë dramatike.

Sigurisht, këto rezultate nuk ishin të dukshme menjëherë. Kaluan disa muaj mes dy fotografive më sipër, por përmirësimi doli të ishte mjaft dramatik.

Pacienti ishte mjaft i kënaqur në konsultimin përfundimtar. I sugjerova të përmbahej nga aktiviteti i rëndë për dy javët e ardhshme. Gjithashtu sugjerova të përdorja Finasteride për muajt e ardhshëm me qëllim që të inkurajoja rritjen dhe ruajtjen. Pacienti është ende shumë i kënaqur me rezultatet deri më sot. Ai ka mbajtur një fije floku të fortë dhe nuk është dashur të shqetësohet për flokët që bien jashtë që atëherë.